El cicle de la matèria orgánica
TallerObjectiu: Entendre la importància del cicle de la matèria orgànica en la naturalesa i la seua aplicació en les nostres societats a través d’un Centre de Compostatge i un espai naturalitzat.
El cicle de la matèria orgànica
La problemàtica actual entorn dels residus orgànics ens condueix a la necessitat de buscar alternatives més sostenibles en el seu tractament amb la finalitat d’evitar la contaminació i els efectes nocius per al medi ambient. Una alternativa viable és el sistema de compostatge, que permet transformar els residus orgànics en un recurs per a la millora dels sòls; el compost.
En aquest taller aprendrem quins són els residus orgànics i quins materials no són apropiats en el sistema de compostatge, conéixer el procés i les diferents etapes de la fermentació de la matèria orgànica dins d’una compostera, així com quins són els éssers vius encarregats de la seua transformació…
A més dels diferents usos del compost per a la millora dels nostres sòls. Tot aquest procés d’aprenentatge ens ajudarà a entendre la seua importància en el medi natural, en el qual forma el conegut cicle de la matèria orgànica.
El centre de compostatge d’Albal Circular és un recurs educatiu que ens ajuda a aprendre bones pràctiques i a generar hàbits que afavorisquen la cura i conservació del medi ambient.
Duració del taller: 3 hores.
Cap dubte? Vols més informació?
A través d’aquest formulari pots preguntar-nos el que vulgues. Amb total llibertat! No hi ha pregunta errònia!