G3 – Gestió de grans Generadors
Gràcies al suport de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, portem endavant la segona edició del projecte ‘Gestió de Grans Generadors -G3’. Tots els centres educatius d’Albal forment part d’esta nova edició, aportant les seues restes orgàniques que es transformaran en valuosos recursos a través dels ‘estómacs’ del projecte: des de compostatge fins biogàs i hummus de llombriu.
Ponències – Regeneració del sòl a través del compost
Ponències per als diferents centres on comprenem com funciona l’equilibri en un ecosistema natural, i de quina forma podem imitar-lo a través de la gestió eficient de les nostres restes orgàniques mitjançant el compost. Veiem de primera mà com funciona el projecte i on arriba la relació amb el centre.
Dirigit a la comunitat docent.
Centres educatius d’Albal.
Imatges de les ponències. Pots fer clic per veure-les més grans.
Visites a l’hort ‘La Chandra’ – Itinerari ‘El cicle de la matèria orgànica’
Visites, amb un itinerari planificat, en l’hort ‘La Chandra’. Explorem els diferents mètodes usats en el projecte G3 per a gestionar les restes orgàniques, amb els quals obtenim compostos, fertilitzants líquids, sòlids, energia renovable a través del biodigestor… I fins i tot control biològic gràcies a les gallines.
Dirigit a la comunitat docent.
Hort ‘La Chandra’, Albal.
Imatges de les visites. Pots fer clic per veure-les més grans.
Tallers pràctics – Transformant el residu en recurs
Tallers pràctics on explorarem la importància de retornar al sòl les restes orgàniques, part fonamental del cicle sostenible. Destacarem en especial, dos ecotècnies en aquests tallers: la ‘lombricomposta’ i el bocashi casolà. Tècniques no només efectives, sinó també accessibles i implementables a cases i centres educatius.
Dirigit a la comunitat docent.
Centres educatius d’Albal.
Les imatges dels tallers. Pots fer clic per veure-les més grans.
Reconeixement als centres participants
Acte de reconeixement, amb diploma commemoratiu, als centres educatius participants del projecte. Els reconeixem com ‘agents del canvi’, ja que les seues aportacions, esforç i dedicació s’ha traduït en noves línies d’investigació i pràctiques que, sens dubte, milloren el nostre entorn.
Dirigit a la comunitat docent.
Centres educatius d’Albal.
Les imatges dels reconeixements. Pots fer clic per veure-les més grans.
Ampliació de la gestió de restes del G3 – Els cinc estómacs
En esta edició del projecte G3 s’han ampliat els recursos per la gestió de les restes orgàniques. De només les composteres, a sumar el biodigestor, la biofàbrica, el galliner i la lombricomposta. Estos nous recursos s’expliquen, a més de través dels tallers i ponències, a través de vídeos explicatius.
Dirigit a la població en general.
Online.
La llista dels vídeos dels recursos.
Aquests tallers i dinàmiques han sigut possibles gràcies al suport de la Generalitat Valenciana, a través de l’ordre de ‘Finançament d’actuacions d’implementació i promoció dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030, destinades a entitats sense ànim de lucre’, convocatòria de 2023.