Comunicat sobre el tall d’arbres a La Balaguera

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Publicat el 20 set., 2021

Escrit per Del Camp A la Taula

Des de l’associació Del Camp a la Taula, amb una visió agroambiental regenerativa, volem deixar clara la nostra postura respecte al tall d’arbres a La Balaguera.

A través d’un article publicat per l’Ajuntament, es dona a entendre que des de l’associació ‘aplaudim’ aquesta actuació, però no és així. Tampoc hem participat o assessorat de cap manera aquesta obra.

De cap de les maneres, per les mateixes sensibilitats dels integrants de Del Camp a la Taula com per la filosofia d’aquesta, podem aplaudir que es tallen arbres del voltant de 20 anys. Els arbres no són mobiliari urbà o objectes, sinó éssers vius amb història. Són, en essència, xicotets oasis de natura a l’entorn urbà; agents actius contra el canvi climàtic, reserva de fauna i, també molt important, generadors d’ombra a l’estiu. Encara així i tot que lluny de conformar un ‘bosc urbà’, siga amb estos arbres o els que vindran; el bosc és un sistema molt més complex que no ho conforma una única espècie.

Per això no podem estar gens d’acord ni celebrar la mort d’aquests arbres, siga enterament o no a causa d’una mala planificació en origen.

No obstant, sí que podem celebrar alguna cosa: que les restes d’aquests arbres, almenys, acaben triturades i com a elements del centre de compostatge d’Albal Circular, en compte d’anar al fem. Formant part del compost que nodrirà els nostres jardins i horta minimitzem, almenys, el mal fet en tallar-los.

També ens alegrem de què, a l’hora de plantar nous arbres, l’espècie escollida siga el lledoner: una espècie mediterrània més adaptada al nostre clima.

Esperem que amb aquest comunicat quede clar la postura de Del Camp a la Taula, sempre amb una visió regenerativa.

Escrit per Del Camp A la Taula

Altres entrades

El sòl i l’agricultura

El sòl i l’agricultura

Resulta quasi impossible no adonar-se del maltractament que contínuament pateix el sòl. Podem estendre'ns a tots aquells sòls que pateixen de la nostra incapacitat de reconéixer-ho, no sols com a patrimoni paisatgístic, agrícola o que haja d'ostentar qualsevol altre...

Llegir més...
Oda a les males herbes

Oda a les males herbes

I si ens parem un moment sobre nosaltres mateixos? I si observem amb major deteniment el que ens envolta? Tractant de no deixar-nos portar, en la mesura que siga possible, pels pensaments que segreguen, separen i trien sense massa consciència, i que trien allò que...

Llegir més...